Τι είναι ένα Βρεφικό Άλμπουμ Αναμνήσεων;

Τι είναι ένα Βρεφικό Άλμπουμ Αναμνήσεων;

Τι είναι ένα βρεφικό άλμπουμ αναμνήσεων; 

Το βρεφικό άλμπουμ αναμνήσεων ή αλλιώς baby book είναι ένας τόπος αποθήκευσης για τις πρώτες στιγμές του μωρού σου, από όταν έφτασε στην αγκαλιά σου μέχρι που περπάτησε ή μίλησε για πρώτη φορά…

Τι θα κάνω με το άλμπουμ αναμνήσεων; 

Θα αποτυπώσεις το πρώτο του χαμόγελο, θα καταγράψεις την πρώτη του σκανταλιά, θα προσθέσεις μια σύντομη εξήγηση όπου νιώθεις χρειάζεται….θα κρατήσεις πολλές ζωντανές αναμνήσεις από όσα κάνατε μαζί, από αυτά που του έδειξες και από αυτά που σου έμαθε… 

 

Ήρθα κι εγώ και ιστορία!

Ένα τέτοιο άλμπουμ μπορούμε να το δούμε σαν ένα τρυφερό οικογενειακό αρχείο: εκεί θα συμπληρώσεις το οικογενειακό σας δέντρο με παλιές φωτογραφίες από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τα επαγγέλματα τους, τους τόπους καταγωγής και τα πατρικά σπίτια της οικογένειας. Φτιάχνοντάς το, θα ενώσεις τις ιστορίες μεταξύ τους, θα αποτυπώσεις μια άλλη εποχή, αυτή των γονιών και των παππούδων σας. Ανοίγοντας, αργότερα, αυτό το βρεφικό άλμπουμ, το παιδί σου θα μπορεί να ξετυλίξει αυτές τις ιστορίες, θα τις ντύσει με τη φαντασία του, θα τις κάνει δικές του και δε θα τις ξεχάσει ποτέ. 

 

Είναι ένα λεύκωμα αναμνήσεων…

Όταν ολοκληρωθεί το άλμπουμ, θα μπορείς να το κοιτάς και να γελάς, να θυμάσαι και να βλέπεις πόσο πολύ άλλαξε το μωρό σου μεγαλώνοντας, πόσο πολύ άλλαξες και εσύ…μια ματιά στο παρελθόν είναι πάντα βοηθητική για να παίρνουμε δύναμη και να καταλαβαίνουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει! 

Όταν αυτό το μωρό μεγαλώσει πολύ, (ναι, θα μεγαλώσει πολύ!), αυτό το βιβλίο θα είναι το πιο ουσιαστικό δώρο που του έχουν κάνει. Εκεί θα μπορεί να ανατρέχει όταν θα θέλει να χαλαρώσει, να νιώσει ξανά παιδί. Με κάθε φωτογραφία θα ακούει ένα τραγούδι, θα θυμάται ένα παιχνίδι, θα νιώθει ένα χάδι και, κυρίως, θα βλέπει ολοζώντανη την αγάπη μέσα στην οποία μεγάλωσε! 

Ίσως, πολύ αργότερα, να χαρίσει αυτό το baby book στα δικά του παιδιά, μαζί με τα δικά τους άλμπουμ, συνεχίζοντας μια παράδοση που θα ξεκινήσεις εσύ σήμερα! 

 

.Μυρωδάτους χαιρετισμούς,

Καλλιόπη